Menu Close

Obavijest o provedbi aktivnosti projekta ”Zaželi – „Pružanje pomoći i potpore ranjivoj skupini”

9.11.2021.

U sklopu projekta Zaželi, koji od 24.5.2021. provodi Udruga Luka za sreću u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zadar, Gospić i Split i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u razdoblju od 6.-11.2021. godine provedeno je kompletno zapošljavanje 40 gerontodomaćica čime je obuhvaćeno ukupno 280 korisnika koji dobivaju besplatnu uslugu pomoći u kući.

Grad Zadar bogatiji je za 18 gerontodomaćica koje skrbe za 126 krajnjih korisnika. U gradu Splitu zaposleno je 19 žena koje obilaze 133 starijih i/ili nemoćnih osoba. Grad Gospić ima 3 zaposlene žene u projektu „Pružanje pomoći i potpore ranjivoj skupini ” koje skrbe o 21 korisniku.

Gerontodomaćice zaposlene preko projekta ”Zaželi – Pružanje pomoći i potpore ranjivoj skupini ” počele su s pružanjem svojih usluga starijim i nemoćnim osobama na području grada Zadra, Gospića i Splita. Gerontodomaćice pružaju usluge u smislu pomoći oko svakodnevnih kućanskih poslova poput čišćenja stambenih prostora, odlazaka po hranu i/ili lijekove  te kuhanja i pripreme namirnica te. Osim toga, mnogim korisnicima od važnosti je bilo druženje, razgovor, odlasci u šetnju te pratnja doktoru što im je često otežano izvoditi samostalno.

Svaki mjesec, svim korisnicama su dodijeljeni paketi u kojima se nalaze različite higijenske potrepštine koje služe korisnicima u svakodnevnom životu te olakšavaju gerontodomaćicama posao čišćenja.

Skip to content