Menu Close

Žene o projektu „Pružanje pomoći i potpore ranjivoj skupini“

Dojmovi žena o projektu u kojem sudjeluju, njihovo viđenje cijele ideje i što za njih znači sudjelovanje?

Marcela Jenjić: Projekt “Zaželi ” za mene osobno znači razviti osjećaj bliskosti sa starijom populacijom, dobiti jako dobar osjećaj kada vidiš da si od pomoći. Nemjerljiv je doživljaj sreće kada vas vide na vratima i osmijeh zahvalnosti na njihovim licima. Ujedno sam položila, kroz projekt, vozački ispit ,a sto će mi u budućem traženju posla biti dodatni plus. U svakom slučaju iskustvo koje će mi kao mladoj osobi ostat kao temelj  u budućim poslovima kao i sam pristup i razumijevanje starijih osoba.

Sanja Antišin: Za mene projekt znači nešto samo pozitivno !
Sretna sam kad uspijem usrećti druge ljude a sad mi ovaj projekt to pruža…usrećujem svoje korisnike samo što im pravim društvo i pomognem učiniti za njih što sami ne mogu !Naučio me strpljenju i da cijenim što više život! I samo vidim još više da me može projekt učiniti boljom, strpljivijom osobom i moji korisnici me uče samo dobrome, što sa svojim pričama, a i sa svojim primjerima  života!

Bojana Kraljev: Za mene projekt znači puno. Ispunjuje me jer pomažem osobama kojima je teško u životu, zbog bolesti ili starosti i usamljenosti. Postajemo sa tim ljudima bliski, osjećaš da im trebaš i da su sretni kod našeg dolaska. Kontaktiramo telefonom i mobitelom i kada nismo sa njima. Ispunjava me duševno i daje mi osjećaj radosti što mogu pomoći ovim dragim ljudima. Imam dvije gospođe bolesne od tumora i dijelimo tu bol i liječenje i nadu da će sutra biti bolje. Ima tužnih životnih priča ,a čovjeku je lakše ako može sa nekim podijeliti . A meni je ovaj projekt pomogao da dobivam stalni mjesečni prihod nakon dugo godina nezaposlenosti. Osjećam sigurnost i da vrijedim kao osoba.

Ivana Franić, Slatine: Obzirom da mi je projekt Zaželi prvi duzi posao u ovim godinama jako sam zadovoljna. Stekla sam vještine komunikacije, strpljenja, empatije za starije puno vise nego prije. Planiram na tečaj kuhanja kroz potporu projekta, pa i time postat konkurentnija na tržištu rada. Nakon projekta sigurna sam da ću se i dalje družiti sa svim svojim korisnicima.

Mirjana Antišin: Projekt je donio svakako dobro i meni i korisnicima  a to znači da smo dobile posao i sigurnu plaću a korisnici brigu i pažnju koju im poklanjam kako u razgovoru tako i samoći starijih ljudi koji su više manje sami. Saslušam njihove probleme oni su zahvalni za svaki moj dolazak. Jako smo se zbližili u ovih šest mjeseci tako da je zadovoljstvo obostrano.

Meri Franić: Ovaj projekt ne samo da mi je dao svrhu već mi je promijenio pogled na budućnost. Iako na prvu izgleda kao da ovaj posao mijenja samo živote mojih korisnika kojima pomažem u svakodnevnim aktivnostima on je zapravo jako puno pružio i meni. Korisnici su mi kroz razgovore prenijeli obilje životnog iskustva koje je unijelo optimizam u moj život. 

Branka Andrijolić: Projekt “Zaželi” mi je dao priliku za novi poslovni početak, te mi je omogućio da iskažem svoju humanu stranu, s obzirom da me ispunjavam rad ljudima kojima je potrebna pomoć. Njihova zahvalnost je neprocjenjiva. Isto tako mi je ovaj projekt omogućio polaganje tečaja po volji koji će mi biti od koristi u daljnjem životu, te financijsku stabilnost s obzirom da sam majka četvero djece.

Hvala Vam

Paola Sorić Kucelin: Projekt kao projekt mi se odmah na početku svidio. Briga o štićenicima je briga kao o djeci. Puno traže ali i puno daju. Njihov osmjeh sa kojim te dočekaju i mahanjem na odlasku je najlipse sto se može dočarat na ovom cilom projektu. Radost i samo radost.

Josipa Milanja: Ovaj projekt mi je zasigurno pomogao, što financijski, što od pomaganja i upoznavanja drugih ljudi, osoba starije populacije, najviše njihovih priča i razgovora, jedno novo pozitivno iskustvo i zasigurno ću dalje nastaviti s ovim ako to bude moguće…

Željka  Baburić: Za mene projekt znaci mnogo, uljepsa mi je zivot i upoznala sam drage ljude kojima pomažem a isto tako oni meni pomažu jer da nema njih ovu godinu nebih imala placu, a uz placu mi dolazi veselje i raspoloženje voljela bih kad bih se projekt produžio i dalje. Sa zahvalnošću projektu 

Daniela Butorac: Za mene projekt znači puno. Kad mogu pomoći osobi kojoj je potrebno. Odrazit će se tako da ću i dalje pomagati. Ovaj projekt je pridonio mom životu. Drago mi je vidjeti ta stara lica da su na trenutak sretna, kad im mogu pomoći ono što oni ne mogu.

Ana Mestrovic: Projekt za mene znaci činiti dobro djelo i pomoć starijim i nemoćnim osobama kojima je potrebna pomoć. Daljnje će se odraziti na moj život da napredujemo u životu, da imam stalnu motivaciju. Donio je u moj život optimizam, nadu 😊

Vukušić  Nediljka: Projekt:za mene znači obostrana pomoć,np:kućanskim potrebama,pomoć pri kuhanju,nabavi namirnica,razgovor,druženje…daljne će se odraziti na moj život s lijepim uspomenama,dobrim djelima.pozitivno iskustvo je suradnja s ljudima.                    

Marija Vranjkovic: Projekt je za mene osobno jedno jako lijepo iskustvo. kroz rad sa starijim i nemocnim osobama sam naucila kako je dovoljno samo malo da ti zivot bude laksi, pogotovo ljudima koji nemaju nikog svog. naucis cijeniti male stvari i biti bolja osoba, s druge strane naucila sam i od njih dosta poucnih stvari i zanimljivih prica, jako lijepo iskustvo i druzenje.

Tatjana Vukić: Ovim projektom sam prezadovoljna i ne samo to, unijelo je radost u moj i život mojih korisnika. Nema ljepše zahvalnosti nego kad mi se zahvale što su me upoznali išto obostrano pričamo i rješavamo sve njihove potrebe. ovo je najispunjeniji posao koji sam radila u svom životu i voljela bi da nikad ne završi.

Ines Kurtin Gašpar: Projekt je odličan. Nisam ni zamislila da će tako lijepo ispasti, jedno uzajamno zadvoljstvo. Naučiš da je nije bitno što imaš, nego koga imaš uz sebe. Ovaj projekt i slični ovima zaista moraju uvijek postojati!

Marina Pavičin: O projektu u obitelji dosta razgovaramo jer je uistinu hvala vrijedan. Smatram da je najznačajnija vrijednost u ciklusu života(koji svi od rođenja prolazimo u različitim fazama i oblicima)briga i skrb za druge.Voljela bih da živimo u nekom idealnom svijetu u kom mogu uticati na to da smo svi zdravi, vitalni i sposobni se brinuti za sebe ali nažalost to tako nije .I sljedeća jedina ispravna i humana stvar je pobrinuti se za one koji to ne mogu. To me čini ispunjenom. Odražava se na svaki aspekt mog života. Najbitnije je onaj gdje moja djeca vide, svjedoče i uče važnost da je brinuti se za starije ne samo djelo, već način života, dužnost i odgovornost koju bi trebali imati svi i da već sada; iako su mali, makar samo osmjehom, toplom riječju ili ustupanje reda nekom mogu uljepšati i olakšati dan. Danas mogu malo jer su mali, a sutra će moći puno, Jer i to „malo” je nekom možda sve.

Skip to content